11. CUMHURBAŞKANI GÜL: AKLINIZI FİKRİNİZİ KİRAYA VERMEYİN google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
09 Temmuz 2021 - Cuma 23:31
 
11. CUMHURBAŞKANI GÜL: AKLINIZI FİKRİNİZİ KİRAYA VERMEYİN
11. Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilere uyarıda bulunarak, “Sakın ha aklınızı fikrinizi birisine kiraya vermeyin. Emanet etmeyin” dedi.
GÜNDEM Haberi
11. CUMHURBAŞKANI GÜL: AKLINIZI FİKRİNİZİ KİRAYA VERMEYİN

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, katıldığı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) 2021 Mezuniyet Töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Pandemi ile ilgili değerlendirme yapan Gül, maskeli bir mezuniyet töreni daha yaptıklarını ama tünelin ucununun gözüktüğünün belli olduğunu, aşı bulunduğunu ve insanlığın kurtuluşunun bu şekilde olacağını belirtti.

11. Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilere uyarıda bulunarak, “Sakın ha aklınızı fikrinizi birisine kiraya vermeyin. Emanet etmeyin” dedi.

Abdullah Gül Üniversitesi 2021 Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kocasinan Belediye Meclisi Üyesi Bekir Yıldız, davetliler katıldı. Törende konuşan Gül’ün gündeminde pandemi ve öğrencilere yeni hayatlarıyla ilgili öğütler vardı. Gül, şunları söyledi;

“AGÜ’nün 2021 mezunlar töreninde birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yıllar hızlı bir şekilde akıp gidiyor. Geçen yıl burada maskelere yeni yeni alıştığımız bir dönemde tören oldu. Maskeli bir mezuniyet töreni yapıyoruz dedim. Mezun olanlar maskeyle diploma aldığımız gün var mı diyecekler. Ki maskeli bir törende diploma alınmıştı. Ama pandemi uzun sürdü maskeli dönem bu yılda maskeli olara devam etti. Diplomaları yine bu şekilde alıyorsunuz. Ama artık tünelin ucu gözüktüğü belli. Bu son olacak. Aşı bulundu insanlığın kurtuluşu bu şekilde olacak.”

DÜNYAYI KIRIP GEÇİRDİ

“Dünyanın nasıl küçük bir köy olduğunu gösterdi. Küreselleşmenin ne olduğunu gösterdi. Amerika Asya, Avrupa’yı  nasıl kırıp geçirdiğini, 6 milyon insanının hayatını kaybettiğine şahit olundu. Bu sıkıntılar yaşanırken buna da hayat tarzı olarak alıştık. Bu süreçte fırsatlarda çıktı. Yeni teknolojiler yeni imkanlar ve krizlerden nasıl çıkılmasıyla ilgili süreç oldu. Sıkıntılı hayatı aşmanın nasıl olduğunu gördük. Ki uzaktan eğitim alındı. Bu deneyimler hayat tarzlarımız iş hayatımızdaki birçok yenilikler hayatın parçası oldu. Bunları en iyi şekilde anlayacak mezunlarsınız. Bu üniversitesi size öyle bir formasyon değil bütün dünyaya sizi açtı. Dünyanın konuştuğu bir dil olan İngilizceyi öğretti. Bunu çok iyi biliyorum. Mezun olan arkadaşlarınızla bir araya geldiğimde en büyük avantajlarının bu olduğunu gördüm. Memnunum. Bunlar tecrübe olarak bireysel ve kurumsal olarak yaşadık. Yeniliklere adapte olduk.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

“Sayın Cumhurbaşaknı ve YÖK’e teşekkür ederim. Bu üniversitenin misyonu ve vizyonunun devam etmesi adına üniversitesinin geleneğini oluşturan ve geleceğini planlayan arkadaşınızdan birini tercih etti. Rektör yardımcısı rektör oldu.”

Kiraya ve emanete vermeyin

“Sosyal olun. Networkunuz olsun. Sakın ama sakın aklınızı ve fikrinizi birisine kiraya vermeyin emanet etmeyin. Muhakkak fikri hür vicdanı hür gençler olun. Kişiler olun. Aklınızı daime kullanın. Herkesle diyalog içinde olun.b farklı düşüncede olan insanlar, dinden olan ırktan olan insanlarla diyalog içinde olun. Aranızda farklı inanç ve ırktan insanlar arkadaşlarınız var. Herkesle anlaşın herkesi anlamaya çalışın. Yeri geldiğinde kendinizi onların yerine koyun. Dünya küçük değil. Çok büyük. Farklı inanlar düşünceler ırklar milletler var. Tanışmaktan çekinmeyin. Kendi değerlerinizi ve inanç

Larını en iyi şekilde öğrenin. Bunları yaşarken başkalarına örnek olun. Memleketinize, ailenize kendisine ülkenize ve bütün insanlığa faydalı olacak işler yapın.”

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 11., CUMHURBAŞKANI, GÜL:, AKLINIZI, FİKRİNİZİ, KİRAYA, VERMEYİN,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı