23 BİN 145 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
04 Haziran 2021 - Cuma 15:36
 
23 BİN 145 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan (LGS) Liselere Geçiş Sınavı hakkında basın mensuplarına bilgilendirmede bulundu. Çandıroğlu, sınava 23 bin 145 öğrencinin gireceğini açıkladı.
GÜNDEM Haberi
23 BİN 145 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

Müdürlük binasında basın toplantısı düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, pandemi nedeniyle tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Öğrencilerin sınavdan yarım saat önce okullarda hazır olmasını isteyen Çandıroğlu,  "23 bin 145 öğrencimiz için kendi sınav giriş belgelerini masalarına koyacak şekilde okullarımızda sınav ortamı hazırlandı. Öğrencilerimizin sınava gelirken, geçerli kimlik belgeleri ile gelmeleri önemli" dedi.
SINAVA GİRMEK ZORUNLU DEĞİL
Çandıroğlu, sınava girilmesinin zorunlu olmadğını açıklayarak, "Bu sınava öğrencilerimizin girmesi zorunlu değil. İsteyen öğrencilerimiz sınavlara girecekler"dedi. Pazar günü kırtasiyelerin açık olacağını da hatırlatan Çandıroğlu, "Sınava gelirken yanlarında kendilerine ait sularını, kalem ve silgilerini getirirlerse iyi olacak diye düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde Pazar günü kırtasiyelerinde açık olacağı belirtildi. İnşallah hayırlı ve huzurlu bir şekilde öğrencilerimiz ile sınavlarımızı yapıp, sonuçlandırırız diye düşünüyorum" dedi. 
 SON BİLGİLERİ ALDI
ÇandIroğlu 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili 16 İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile çevrimiçi toplantıda bir araya gelerek, sınavla ilgili son değerlendirmeleri yapıp, İlçelerde alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 23, BİN, 145, ÖĞRENCİ, SINAVA, GİRECEK,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı