ARIK BELGEYİ GÖSTERDİ ÖZÜR BEKLİYOR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
16 Nisan 2021 - Cuma 14:10
 
ARIK BELGEYİ GÖSTERDİ ÖZÜR BEKLİYOR
CHP Milletvekili Çetin Arık, Büyükşehir Belediyesi’nin “Sahabiye Medresesi esnafından alınan kira ücretine yüzde 75 oranında zam yapılmadı” iddialarını belgeleriyle çürüttü. Başkan Memduh Büyükkılıç’tan özür bekleyen Arık, “Ben sayın Büyükkılıç'ın 'yalan söylüyor' lafını tekrar buradan kınıyorum. Ben kendisinin meslektaşı bir hekimim bu sözden dolayı benden özür dilemesini bekliyorum” dedi.
SİYASET Haberi
ARIK BELGEYİ GÖSTERDİ ÖZÜR BEKLİYOR

Selçuklu döneminden kalan medrese içinde basın toplantısı düzenleyen CHP Miletvekili Çetin Arık,  medrese esnafından 2019 yılında alınan 15 bin liralık kira ücretinin 2021 yılında yüzde 75 oranında arttırılarak 27 bin lira olarak istendiğini hatırlattı. Kendisinin bu konuyu gündeme getirmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yalan söylüyor” iddialarına da karşılık veren Miletvekili Arık, şunları söyledi:
“"Biz TBMM'de burada Selçuklu döneminden kalan medrese esnafının sorunlarını dile getirmiştik. Pandemi döneminde iliklerine kadar pandeminin sorunlarını yaşayan kırtasiye esnafımızın sorunları ciddi. Burada kira artışının yüzde 75 civarında olduğunu ve bunu vicdanın kabul etmeyeceğini söylemiştim. Sayın Büyükkılıç 'sağdan soldan duyduğun şeylerle açıklama yapıyorsun' demişti. Sayın Büyükkılıç ben sağdan soldan duyduğum şeyleri açıklamadım ben buraya gelerek esnaflarımızı dinledik ve bu sorunları TBMM'ye taşıyacağımızı söyledik. Sözümüzü tuttuk bir milletvekili olarak milletin sorununu milletin kürsüsünde dile getirdim. Bununla da yetinmeyip bu sorunu Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettik. Sayın Genel Başkan'ımız da 'Bu haksız bir durum, pandemi döneminde esnaftan kira alınmaması gerekirken, esnaf stopajı alınmaması gerekirken ve yardım beklerken bunu vicdan kabul etmez' dedi. Sayın Büyükkılıç ise bana 'yalan söylüyorsun söylediklerin gerçeği yansıtmıyor' dedi. 2019 yılında aldığınız 15 bin lira kirayı 2021 yılında 27 bin lira kira istiyorsunuz bunu vicdan kabul etmez" diye konuştu.
KINIYORUM ÖZÜR BEKLİYORUM
Basın toplantısında Başkan Memduh Büyükkılıç’a meydan okuyan Arık, “128 milyon kere hodri meydan diyorum hangi televizyon kanalında program yapmak istiyorsanız yapalım. Ben Sayın Büyükkılıç'tan biz bu açıklamayı yaptıktan sonra birde kendisinin gelip esnafımızı dinlemesini beklerdim. Ama bırakın dinlemeyi makamında bile görüşmedi esnafımızla. Ben sayın Büyükkılıç'ın 'yalan söylüyor' lafını tekrar buradan kınıyorum. Ben kendisinin meslektaşı bir hekimim bu sözden dolayı benden özür dilemesini bekliyorum. Sayın Büyükkılıç bu şehir bizim şehrimiz gelin bu esnafımızı zor durumda bırakmayalım bu kira artışını bir kez daha düşünün ve bu sorunu çözün diyorum." İfadelerini kulandı. Arık, Büyükkılıç'tan kira artışını tekrar gözden geçirmesini istediğini de yineledi. 
Sahabiye Medresesi esnafı adına konuşan İbrahim Sungur, esnaf olarak kirayı ödeyemeyeceklerin belirterek, bu durum acilen çözülmesini talep etti.  Sungur, "Medrese Esnafı adına konuşuyorum kendi şahsım adına değil. Biz esnaf olarak 2019'da ödediğimiz kiranın üzerine yaklaşık yüzde 75'lik bir artırım yapılarak 2020 de bizden bu talep edildi. 2021 de ise o yüzde 75'in üzerine bir de yüzde 30 arttırılarak 26 Mart 2021 tarihinde tahakkuklar girildi. Bu belgeler Büyükşehir Belediyesi'nin kendi sitesinde de ödeme planı olarak var. Biz esnaf olarak bu kirayı ödeyemeyiz. Bizim Büyükşehir Belediyesi'nden istediğimiz bize burayı bedava tahsis etmesi değil. Bizden normal kendi kira kontratlarımızla olan artış ne ise bunu işletmesini talep ediyoruz. Bizler yetkililerden bu durumun acilen çözümlenmesini talep ediyoruz başka bir talebimiz yok" şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Sahabiye Medresesi esnafının sorunlarını dile getirmişti. 

 

Kaynak: Editör: Mehmet NİLKALI
Etiketler: ARIK, BELGEYİ, GÖSTERDİ, ÖZÜR, BEKLİYOR,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
ARIK BELGEYİ GÖSTERDİ ÖZÜR BEKLİYOR
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı