BENZİNLİKTE DEĞER FİYATI KONULMAYINCA… google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 22:18
 
BENZİNLİKTE DEĞER FİYATI KONULMAYINCA…
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısında “Benzinliklerin çekme mesafesi” konuşuldu. Madde konuşulurken İYİ Partili Kazım Yücel’den gelen benzinlikte değer artışının olmamasıyla ilgili uyarı üzerine mecliste gündem maddesi komisyona geri çekildi.
GÜNDEM Haberi
BENZİNLİKTE DEĞER FİYATI KONULMAYINCA…

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı Meclis toplantısında “Benzinliklerin çekme mesafesi”  konuşuldu. Madde konuşulurken İYİ Partili Kazım Yücel’den gelen benzinlikte değer artışının olmamasıyla ilgili uyarı üzerine mecliste gündem maddesi komisyona geri çekildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, “Melikgazi Belediye Meclisinin 02.03.2020 tarih, 65 sayılı kararının incelenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu ile Kocasinan Belediye Meclisinin 02.03.2020 tarih, 34 sayılı kararının incelenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporları” ile ilgili gündem maddesi tartışma konusu oldu. İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, gündem maddeleri ile ilgili söz alarak, “Bu benzinliklerle ilgili ‘Melikgazi ve Kocasinan’da değer komisyonunun aldığı karar uygun görülmüştür’ deniliyor. Ancak bilgi yok. Hepinizin malı. Kaç liraya anlaştınız? Niye yok bu rakamlar? Bu malın sahibi sizsiniz, biziz. Niye yazmazsınız? 200 mü, 250 milyon mu? 300 mü? Bunu bilmek bizim bil en doğal hakkımız” dedi.

Gündem maddelerinin yeniden değerlendirilmesi halinde söz konusu alanın iki katına ihaleyle satılabileceğini ifade eden Yücel, “İptal edilip, konu yeniden Meclis gündemine çıkarılırsa buralar, iki katına gitmezse benim adımda Kazım değil. Niye değiştiriyorsunuz? Mevcut durumdan 2 katı olmasa da 5 fazla verecek bir sürü adam buluruz” şeklinde konuştu. Ortaya çıkan bu tabloya üzüldüğünü kaydeden Yücel, “Üzülüyorum. Belediye kaynakları bizim. Kayseri’nin malı. En iyi rakama satmalıyız ve onu da Kayseri için kullanmalıyız” ifadeleri kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Halit Demir, daha önce Meclis’e fiyatlandırma ile ilgili bilgi verileceğinin söylendiğini, ancak bu bilgilendirmenin yapılmadığını söyledi. MHP’li Demir, “Konu Meclis gündemine daha sonra yeniden gelmeli. Doğruyu bulmalıyız. Bu konunun çekilmesi talep ediyoruz” dedi.

Meclise Başkanlık eden Mehmet Savruk, ortaya çıkan bu tablonun ardından “Değer artışı ifade edildi. Ben de bu görüşteyim. Kamuoyunda büyümeden komisyon konuyu bir kez daha değerlendirsin ve rapor geri çekilsin” önersinde bulundu.

Yapılan bu yöndeki konuşmaların ardından Savruk, komisyon raporunun geri çekilmesini Meclis’in oyuna sundu ve oy çokluğu ile talep kabul edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BENZİNLİKTE, DEĞER, FİYATI, KONULMAYINCA…,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı