ÇARŞIBAŞI'DAN TÜRK LOKUMUNA GÜL YORUMU google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
14 Eylül 2021 - Salı 19:45
 
ÇARŞIBAŞI'DAN TÜRK LOKUMUNA GÜL YORUMU
Türkiye’nin en köklü gıda üreticilerinden Çarşıbaşı, geliştirdiği gül şeklindeki özel lokumu World Food fuarında tüm dünyanın beğenisine sundu. Çarşıbaşı Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Çarşıbaşı, “Türk lokumunun bir dünya markası olma yolculuğuna biz de Çarşıbaşı olarak katkı sağlamak istedik. Özel bir tat ve tasarım ile geliştirdiğimiz gül formundaki Çarşıbaşı lokumu ile geleneksel Türk lokumuna yeni bir yorum getirdik. Gördüğümüz ilgi de bizi mutlu etti” diye konuştu.
GÜNDEM Haberi
ÇARŞIBAŞI'DAN TÜRK LOKUMUNA GÜL YORUMU

Tüm kültürlerde büyük bir ilgi gören ve Çarşıbaşı Gıda’ya tescilli olan gül şeklinde Çarşıbaşı lokumu World Food İstanbul’da dünyanın beğenisine sunuldu. Türkiye’den çıkacak dünya markası olma yolunda büyük potansiyel taşıyan lokumu geleneksel formundan çıkarıp güle benzeten Çarşıbaşı, özellikle de hediyelik olarak büyük ilgi gören ürünü World Food İstanbul’da dünyaya tanıttı.
75 yıldır sadece gıda alanında faaliyet gösteren Çarşıbaşı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Çarşıbaşı, çikolata-şekerleme, süt mamulleri ve hediyelik kategorileri altında 3 ana başlıkta çalıştıklarını anlatarak şunları söyledi;
“Hem tasarımı hem de lezzetiyle ilgi gören ‘Çarşıbaşı Gül Lokumu’nun ulaştığı başarı bizleri mutlu ediyor. Kayseri’deki tesislerimizde el işçiliği ile özel üretilen ürünümüz ABD, İngiltere ve Avustralya başta olmak üzere pek çok ülke ve kültürde ilgi gördü. Uzakdoğu’da Türk lokumuna ilginin artmasına sebep oldu. Pudra gerektirmeyen gül formu, doğal içeriği ve çok özel lezzeti ile Çarşıbaşı gül lokumunu tüm dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz. Gül şeklindeki lokumunun yanı sıra Kayseri’nin ünlü yemeğine atfen ‘Çarşıbaşı mantı lokumu’ da geliştirdik. Çarşıbaşı’nın sağlıklı ve kaliteli, artizan gıda ürünlerini geliştirme devam edeceğiz”
Endema markalı glütensiz ürün çesitleriyle birlikte şekerleme, çikolataları ve Anadolu’ya özgü birçok lezzeti dünyaya Türkiye’deki tadı ile ulaştırmanın en önemli hedefleri olduğunu anlatan Lütfi Çarşıbaşı, “Helva çeşitleri, glütensiz pekmezli ceviz sucuğu, bal ve reçel çeşitleri, taze ve kaliteli kuruyemişler ile baharatlar, susam tahini de Çarşıbaşı ürünleri arasında. Süt ürünleri alanında ise Bitlis yaylarından temin edilen süt ve şirden maya ile üretilen Çarşıbaşı tulum peynirinin yanı sıra katkısız köy tipi Çarşıbaşı tereyağı üretimine devam eden şirketimiz, kaşar peyniri, beyaz peynir, zeytin çeşitleri gibi pek çok ürünü da en sağlıklı hali ile ailelerin sofrasına taşıyor” diye konuştu.

1946’dan bugüne Çarşıbaşı

1946 yılında Hamdi Çarşıbaşı tarafından kurulan ve 4 kuşaktır ailelerin sofralarına en doğal, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerini taşıyan Çarşıbaşı, Kayseri’de başladığı yolculuğunu bugün Türkiye’nin yanı sıra 24 ülkede daha sürdürüyor.
Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesislerinde hijyenik ve üstün kalite gıda üretimine devam eden Çarşıbaşı, Kayseri’deki mağazalarının yanı sıra e-ticaret kanalıyla Türkiye geneline de hizmet veriyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇARŞIBAŞI'DAN, TÜRK, LOKUMUNA, GÜL, YORUMU,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı