ÇOPUROĞLU: CUMHURİYET ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN YEGANE VASITADIR google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
28 Ekim 2021 - Perşembe 12:41
 
ÇOPUROĞLU: CUMHURİYET ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN YEGANE VASITADIR
AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet ve demokrasi, bizim için vazgeçilmez bir ideal ve ülkemizi geleceğe taşıyan yegâne vasıtadır” dedi.
SİYASET Haberi
ÇOPUROĞLU: CUMHURİYET ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN YEGANE VASITADIR

Çopuroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yüce ulusumuzun emperyalist ülkeler tarafından kendisine biçilen kefeni yırtıp atarak destansı bir zaferle kazandığı bağımsızlığının Cumhuriyet ve demokrasiyle taçlanışının 98. yıldönümünü kutlamaktayız. Neredeyse bir asırlık bir birikimle bugün anlıyoruz ki Türk Milleti Cumhuriyete ve demokrasiye sarsılmaz bir iradeyle bağlıdır.  Milletimizin yakın dönemde yaşanan 15 Temmuz hain kalkışmasındaki duruşu bunu içeride ve dışarıda ülkemiz üzerinde planları olan herkese göstermiştir. Cumhuriyet ve demokrasi, bizim için vazgeçilmez bir ideal ve ülkemizi geleceğe taşıyan yegâne vasıtadır. Biz maneviyatını ve kültürünü köklü tarihinden gücünü ise millet iradesinin meşruiyetinden alan bir devlet olarak, bağımsızlık ve egemenliğimizin korunması konusunda mücadele etmekten bir an bile vazgeçmeyeceğiz. 
Ekonomik ve siyasi açıdan gerek bölgesel gerekse küresel alanda etki sahibi olan, yalnızca kendine yetmeyip mazlum milletlere de el uzatabilen, kendi güvenliğini başarı ile sağlarken insani değerlerden ödün vermeyen güçlü bir devlet ideali bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu aydınlatacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle, büyük bir cesaret ve fedakârlıkla elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti bizlere emanet eden bize emanet eden büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin birlik ve beraberliğinin, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün daim olmasını diliyorum.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇOPUROĞLU:, CUMHURİYET, ÜLKEMİZİ, GELECEĞE, TAŞIYAN, YEGANE, VASITADIR,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı