ERSOY EĞİTİMİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
03 Kasım 2021 - Çarşamba 10:48
 
ERSOY EĞİTİMİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Kayseri’nin eğitim sorunlarına dikkat çekti.
SİYASET Haberi
ERSOY EĞİTİMİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Kayseri’nin eğitim sorunlarına dikkat çekti. Ersoy, “Türkiye'nin tam ortasında bulunan Kayseri'mizde dahi birçok köy ve mahallede maalesef internet altyapısı bulunmamaktadır” dedi. Tamamlanmamış eğitim yatırımlarını da gündeme getiren Ersoy, “bölgedeki vatandaşlarımız, Bakanlığımız tarafından çıkacak ödenek onayı için müjdeli haberlerinizi beklemektedir” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir konuşma yapan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, çocukların yüzyüze eğitime devam etmesine rağmen internet ve teknolojiye erişmekte sıkıntı yaşadığını ifade etti. Ersoy, “Aşılamanın hızla ilerlemesiyle yüz yüze eğitime geçmiş olsak da maalesef bu pandemi dönemi bizi birtakım gerçeklerle yüz yüze getirdi, onların başında ise internet ve teknoloji imkânları geliyor. Evet, artık, çocuklarımız okullarında eğitimlerine yüz yüze devam ediyorlar ama internete ve teknolojiye erişimi -eğitim bazında- sadece uzaktan eğitim için birer araç olarak değil, eğitimde fırsat eşitliğinin bir unsuru olarak görmeliyiz diye düşünmekteyim. Bilgiye ulaşımın neredeyse büyük kısmının artık sadece dijital ortamda olması yadsınamaz bir gerçektir. Bugün, hâlâ, seçim bölgem olan, Türkiye'nin tam ortasında bulunan Kayseri'mizde dahi birçok köy ve mahallede maalesef internet altyapısı bulunmamaktadır. Her çocuğumuzun, her ferdimizin eşit imkânlarla bilgiye ulaşması için Millî Eğitim Bakanlığımızın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışarak gerekli AR-GE ve yatırım programlarıyla eğitimde fırsat eşitliğini sağlaması gerektiğine inanmaktayım.” İfadelerine yer verdi.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER İŞSİZLİK MAAŞINDAN YARARLANSIN
Ersoy, ücetli öğretmenlerin işssizlik ödeneğinden de yararlanmasını isteyerek, şu görüşlere yer verdi:
“ Eğitim sistemimizde köklü değişiklik gerektiren bir konuya, ücretli öğretmenlerimizin bazı problemlerine değinmek istiyorum. Ücretli öğretmenler kadrolu öğretmenlerimizle aynı görev tanımına sahip olmasına rağmen, kadrolu öğretmenlerimizin SGK primi tam yatarken ücretli öğretmenlerimizin SGK primi on altı-on yedi gün üzerinden yatmaktadır. Kadrolu öğretmenlerimizin millî bayramlar ve hava şartlarından ötürü yapılan tatillerde maaşları üzerinden kesinti yapılmazken ücretli öğretmenlerimizin maaşlarında kesinti yapılmaktadır.    Bilindiği üzere, devletimiz, işten çıkan ve gerekli şartları karşılayan her sigortalı çalışana işsizlik ödeneği imkânı sunmaktadır fakat bu uygulamadan ücretli öğretmenlerimiz yararlanamamaktadır. Ücretli öğretmenlerimizin de işten ayrıldıklarında yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için işsizlik ödeneğinden faydalandırılmaları gerektiğini düşünmekteyim. Ücretli öğretmenlere çalıştıkları okullarda ihtiyaç hâlinde nöbet görevi verilmekte fakat nöbet ücreti ödenmemektedir. Eğitim öğretim yılı başında kadrolu öğretmenlere ödenen kırtasiye giderleri ücreti ücretli öğretmenlerimize ödenmemektedir.
    Bahsi geçen sorunlar ücretli öğretmenlerimizin başlıca sorunlarıdır. Bunlar gibi birçok mağduriyetten daha bahsedebiliriz. Bu konuda yapılması gereken mevcut ücretli öğretmenlerimize kadro hakkı vererek ücretli öğretmenlik uygulamasının kaldırılmasıdır. "Öncelik insandır" düşüncesiyle, birlikte, eğitimcilerimizin daha sağlıklı bir ortamda çalışarak öğrencilerimizi yetiştirmesi için her türlü yasal hakları güvence altına almamız gerekmektedir.”
YATIRIMLAR ÖDENEK BEKLİYOR
Konuşmasının son bölümünde Kayseri’deki eğitim yatırımlarının ödenek beklediğinin altını çizen Ersoy,  şunları kaydetti;
“Organize sanayi bölgeleri içinde açılan 50 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesinde 44.463 öğrencinin, OSB dışında açılan 221 özel mesleki ve teknik Anadolu lisesinde ise 86.537 öğrencinin eğitim ve öğretim desteğinden yararlandırıldığına değindiniz. Eğitim ve istihdam açısından mesleki eğitimin öneminin farkındayız. Bu sebeple, bu rakamları ve destekleri bir sanayici olarak olumlu buluyor, gönülden destekliyor ve hatta sayılarının daha da artmasını önemsiyoruz. son olarak seçim bölgem olan Kayseri ilimizin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan ama henüz tamamlanmamış projelerden bahsetmek istiyorum. Kayseri Kocasinan da bulunan 32 ek derslikli Kavakyazısı Anadolu Lisesi, yine Kocasinan'da 200 kapasiteli öğrenci pansiyonu, Talas'ta 1 adet spor salonu, Melikgazi'de 32 derslikli, 200 kapasiteli öğrenci pansiyonu ve spor salonlu imam hatip lisesi, Sarıoğlan'da 16 derslikli imam hatip lisesi... Tomarza'da 24 derslikli kız imam hatip lisesi, Talas'ta 16 ek derslikli Halide Nusret Zorlutuna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası Bakanlığınızın yatırım programında olup ödenek beklemektedir. Bu bölgedeki vatandaşlarımız, Bakanlığımız tarafından çıkacak ödenek onayı için müjdeli haberlerinizi beklemektedir.”
    

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERSOY, EĞİTİMİN, SORUNLARINA, DİKKAT, ÇEKTİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı