ESNAF: İFTARDA LOKMALAR BOĞAZIMA DÜĞÜMLENDİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
27 Nisan 2021 - Salı 11:53
 
ESNAF: İFTARDA LOKMALAR BOĞAZIMA DÜĞÜMLENDİ
İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Osman Türk, Cumhurbaşkanının tam kapanma kararı ile ilgili esnafın feryadını dile getirdi.
GÜNDEM Haberi
ESNAF: İFTARDA LOKMALAR BOĞAZIMA DÜĞÜMLENDİ

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Osman Türk, Cumhurbaşkanının tam kapanma kararı ile ilgili esnafın feryadını dile getirdi. Türk, kendisini arayan bir esnafın, kapanma kararı açıklanırken iftarını yapan esnafın, “En basit esnaf kardeşlerimiz den birisi söyleyeyim telefon tamiri alım satım yapan bir esnafımız orucumu açtım yemeğimi yiyorum televizyon tam kapanma diyor lokmalar boğazıma düğümlendi” ifadelerini gündeme taşıdı.

Tam kapanma kararıyla ilgili işsiz, evini geçindirmek zorunda olan ve kıt kanaat geçinen insanlar ne yapacaklarını düşünürken, tam kapanma kararının getirdiği mağduriyetleri hesaba katmayanlar bu kararı olumlu karşıladı. Tam kapanma kararı öncesinde ekonomik olarak çöküntü olan insanlar yeni alınan bu karar sonrasında şaşkınlıklarını ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirirken, birçok esnaf ve işsiz insan çözümü muhalefet partisi siyasilerinden yardım istemekte buldu. Sadece bunlardan bir tanesi ise telefon tamirciliği yaparak geçimini sağlayan bir esnaf. İYİ Partili Osman Türk’e mesaj atarak yardım isteyen esnaftan birisi olan vatandaşın feryadını gündeme Türk taşıdı.

İşte İYİ Partili Türk’ün gündeme getirdiği feryat; “Akşam oldu arayan arayana esnafınızdan, hemşehrilerimizden. Neden mi?

En basit esnaf kardeşlerimiz den birisi söyleyeyim telefon tamiri alım satım yapan bir esnafımız orucumu açtım yemeğimi yiyorum televizyon tam kapanma diyor lokmalar boğazıma düğümlendi işyeri kira, ev kira, hadi bu ay bitti mayıs ayında hesaplıyorum 5 iş günü işyeri açık olacak 5 günde ben neyi kazanıp neyi ödeyeceğim evime ekmeği zar zor götürüyoruz iş yerine mi kira vereceğiz 5 günde evin mi kirasını ödeyeceğim elektrik su doğalgaz mı ödeyeceğim 4 evladımın isteklerine mi yemeklerine mi yetişeceğim Bankalardan kredi veren yok bir 25 bin TL Halkbank verdi denildi ki ertelendi ama ertelenme yok yeni kredi verin o yok abi canımı vereceğim evlatlara üzülüyorum ne yapacağız diliyor. Sarayımızda hurma ağacımız sıcak su ile yaz kış yeşil iken bizi hiç mi gören yok ne yapacağız abim diyor diyor da diyor ama bu duruma karşı bir cevabı verecek var mı? Bende buradan olduğu gibi söylüyorum hemşehrilerimize KOBİ’lerimizin ESNAF’ımızın ödemeleri ne olacak kira yardımı yapılacağı söylendi. Yapan yok işyeri sahibi kiram gelmezse olmaz derdinde kredi veren banka yok herkes suskun herkes masum evet tam kapanma şart ama halkımızın 100 yılda bir görülebilen böyle bir durumda devletine ihtiyacı var ekonomisi bozulan esnafımızın KOBİ’lerimizin derdine derman olunsun hiç bir hemşehrilerimizin vatandaşlarımızın ayrımı yapılmaksızın en azından temel gıda ihtiyaçlarından kredi ötelenmesi gibi birçok konuda destek olunsun elektrikler, sular, gazlar kesilmesin esnafımız bunalımda görün artık .!”

Kaynak: Editör:
Etiketler: ESNAF:, İFTARDA, LOKMALAR, BOĞAZIMA, DÜĞÜMLENDİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı