KABAK VE AY ÇEKİRDEĞİNDE "KAYSERİ" MARKA OLMALI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
18 Ekim 2021 - Pazartesi 14:00
 
KABAK VE AY ÇEKİRDEĞİNDE "KAYSERİ" MARKA OLMALI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi İyi Parti Meclis Üyesi Erhan Özhan , Türkiye’de üretim konusunda önemli bir konuma sahip olan Kayseri’nin ay çekirdeği ve kabak çekirdeğinde birinci olduğundan ve bu konuda markalaşması gerektiğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
KABAK VE AY ÇEKİRDEĞİNDE

Son günlerde yapmış olduğu açıklamalar ve Kayseri’nin menfaatleri yönünde yapmış olduğu tekliflerle kendinden bir hayli söz ettirmeye devam ediyor.  Erhan Özhan bu sefer ay çekirdeği ve kabak çekirdeği ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
Özhan yaptığı açıklamada; “Çekirdek hasadı başladı; peki "Kayseri'nin ay çekirdeğinde ve kabak çekirdeğinde Birinci olduğundan" Türkiye'nin ve hatta Kayseri'nin haberi var mı? Çerezlik kabak çekirdeği ve ay çekirdeği üretiminde yıllara göre her zaman birinci veya ikinci sırada yer alan Kayseri'nin, bunu bir marka değeri haline dönüştürememesi büyük eksilik. Birçok kuruyemiş çeşidinin çeşitli şehirlerimizle anıldığı ve bu markalaşma sayesinde ciddi girdi sağladığı ortadayken, Kayseri'nin kabak çekirdeğini ve ay çekirdeğini markalaştıramaması bu ürün bazında olması gereken ekonomik katma değeri büyük ölçüde düşürmekte” ifadelerini kullandı.
Özhan, “Tüketimi ilk sıralarda yer alan bu iki kuruyemiş çeşidinde, Kayseri üretime sağladığı katkının karşılığını ancak markalaşarak alabilir. Sucuk, pastırma ve mantı değerlerinin yanında bu iki ürünü eklemek için gerekli çalışmalar yapılmalı, Kayseri hak ettiği marka değer payını almalı. Giresun Fındığı, Antep fıstığı, Çorum leblebisi gibi Kayseri çekirdeği markalaşamaz mı?” dedi. 
Kaynak: Editör:
Etiketler: KABAK, VE, AY, ÇEKİRDEĞİNDE, "KAYSERİ", MARKA, OLMALI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı