KAYSERi BAYRAM GELENEĞiNE SAHiP ÇIKTI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
21 Temmuz 2021 - Çarşamba 10:59
 
KAYSERi BAYRAM GELENEĞiNE SAHiP ÇIKTI
Kayseri yaklaşmakta olan Kurban Bayramına heyecanlı giriyor. Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve hijyenik koşullara verilen önem sürerken bir taraftan da bayram geleneğine sahip çıkan Kayserililer bayram alışverişlerinde de yine geleneksel markalarını tercih etti. Bayramlık lokum, çikolata, şekerleme ve diğer hediyelik ürünlere talep arttı.
- Haberi
KAYSERi BAYRAM GELENEĞiNE SAHiP ÇIKTI

1946 yılında Kayseri’nin ilk ticari işletmelerinden biri olarak Hamdi Çarşıbaşı tarafından kurulan ve bugün 4’üncü kuşak ile yoluna devam eden Çarşıbaşı mağazaları bu bayramda da talep görüyor. Sorularımızı yanıtlayan Çarşıbaşı Gıda yetkilileri, pandemi öncesi dönemdeki bayramlar gibi ilgi görmeye başladıklarını söylediler. Bayramlık gıda alışverişlerinin son günlerde arttığını, arefe gününe kadar da sürmesinin beklendiğini söylediler. Özellikle önceki Ramazan Bayramı ile kıyaslandığında tüm çeşitlere ilginin arttığını, bunun da sosyal yaşamda normalleşme göstergesi olarak görülebileceğini vurgulayan Çarşıbaşı Gıda yetkilileri,  ‘Son 1.5 yılda 2 ramazan bayramı, bir de kurban bayramını pandemi koşullarında geçirdik. Bu kurban bayramına da aynı önlemlerle giriyor ancak bu bayramda diğer 3 bayramdan farklı olarak yeni normalleşme eğilimi gözlemliyoruz. Yani insanlar tedbirlere dikkat ederek, sağlıklarını önceliklendirerek geleneklerine sahip çıkıyorlar. Bu son günlerde bayramlık gıda alışverişlerine net bir şekilde yansıdı.  

Hediyelik Çarşıbaşı ürünlerine yoğun ilgi  

Kayserili ailelerin sofralarına en doğal, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerini taşıyan Çarşıbaşı Gıda yetkilileri, Kayseri’deki 5 mağazalarında da gerek lokum, gerekse hediyelik çikolata ve şekerleme ürünlerine talebin arttığını belirtererek, bu talebe hazırlıklı olduklarını, mağazalarda sosyal mesafe ve tüm pandemi kurallarına uygun hizmet vermeye arefe gecesi geç saatlere kadar devam edeceklerini söylediler. E ticaret sitesi ve what’sup üzerinden de sipariş aldıklarını anlatan şirket yetkilileri, sıcak havaya dikkat çekerek gıda güvenliği konusunda da tüketicileri uyardılar. Çarşıbaşı üretim tesislerinde özel gül lokumu, mantı lokumu başta olmak üzere hijyenik ve taze üretim yaparak mağazalarda hızla tüketicilere ulaştırdıklarını anlatan yetkililer, sağlıksız koşullarda beklemiş gıda ürünlerine karşı dikkatli olunması uyarısı yaptılar.  

Çarşıbaşı Gıda Hakkında 

Çarşıbaşı Gıda 1946 yılında Kayseri’de başladığı yolculuğunu bugün Türkiye’nin yanı sıra 18 ülkede daha sürdürüyor.  

  Kayseri Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesislerinde hijyenik ve üstün kalite gıda üretimine devam eden Çarşıbaşı, Kayseri’deki mağazalarının yanı sıra e ticaret kanalıyla Türkiye geneline de hizmet veriyor. Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarından gelen yoğun talep üzerine ihracata başlayan Çarşıbaşı bugün ABD, İngiltere, Avustralya ve Almanya başta olmak üzere 18 ülkeye Çarşıbaşı gıda ürünlerini ulaştırıyor ve Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini farklı coğrafya ve kültürlere sunmanın gururunu yaşıyor.  

  Ürün gruplarını süt mamülleri, çikolata şekerleme ve hediyelik kategorileri altında 3 ana başlıkta toplayan Çarşıbaşı, son yıllarda ürün geliştirme yatırımlarına da hız verdi. Türkiye’nin uluslararası markalaşmaya en uygun ürünlerinden olan lokum üzerinde geliştirme çalışmaları yapan Çarşıbaşı hem tasarımı hem de lezzetiyle yurtiçinde ve yurtdışında büyük ilgi toplayan ‘Çarşıbaşı Gül Lokumu’nu geliştirdi. El işçiliği ile özel üretilen pudraya gerekmeyen gül formu, doğal içeriği ve çok özel lezzeti ile yurtdışında özellikle de İngiltere’de ilgi gören Çarşıbaşı gül lokumu, Türk lokumunun dünyada tanınmasına katkı sağlıyor. Bu başarıdan elde edilen motivasyon ile Kayseri’nin ünlü yemeğine atfen ‘Çarşıbaşı mantı lokumu’ geliştirildi. Çarşıbaşı’nın sağlıklı ve kaliteli, artizan gıda ürünleri geliştirme çalışmaları bugünlerde de devam ediyor.  

Glutensiz çesitleriyle birlikte şekerleme ve çikolatalar ile Kayseri’de tüm bayram ve özel günlerin geleneği olan Çarşıbaşı hediyelik ürünleri konusundaki titiz çalışmalar da sürüyor. Helva çeşitleri, glütensiz pekmezli ceviz sucuğu, özel bal, sürekli taze ve kaliteli kuruyemişler ile baharatlar,  günlük çekim özel sıcak susam tahini de Çarşıbaşı ürünleri arasında.  

 Süt ürünleri alanında ise Bitlis yaylarından temin edilen süt ve şirden maya ile üretilen Çarşıbaşı tulum peynirinin yanısıra katkısız köy tipi Çarşıbaşı tereyağ üretimine devam eden şirketimiz, kaşar peyniri, beyaz peynir, zeytin gibi pek çok ürününü Çarşıbaşı mağazalarının yanısıra;    

Carsibasigurme.com web sitesi 

Carsibasi adlı cep telefonu uygulaması  

0 553 204 38 83 whatsup ve telefon hattından sunuyor.  

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERi, BAYRAM, GELENEĞiNE, SAHiP, ÇIKTI, ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı