TYB ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
22 Şubat 2022 - Salı 16:41
 
TYB ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi’nin önümüzdeki ay gerçekleştireceği genel kurul öncesi Kayseri Şubesi de genel kurula giderek yeni yönetimini belirledi.
GÜNDEM Haberi
TYB ŞUBESİ 1. OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şube başkanlığı için seçime katılan dernek üyesi yazarlar, oy çokluğu ile Mehmet Hüsrevoğlu’nu başkan seçtiler.
2021 yılında genel merkez tarafından fesh edilen TYB Kayseri Şubesi gerçekleştirilen genel kurulla yeniden toparlanarak seçime gitti. Yapılan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube seçiminde üye yazarlar Mehmet Hüsrevoğlu’nu başkanlığa getirdi.
TYB Kayseri Şube binasında yapılan genel kurul seçiminde ilk önce yoklama yapıldı. Yapılan yoklamada yeterli çoğunluğun olduğu belirlendi ve genel kurula geçildi. Genel Kurul’da önce Divan seçimi gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Ahmet Taş, kâtip üyeliği Vedat Önal ve Rafet Ural yaptı.
Seçim öncesi çok az bir süre önce genel merkez tarafından görevlendirildiklerini ve belli bir süre bazı hizmetleri yaptıklarını anlatan Mehmet Hüsrevoğlu, bu kısa dönem içerisinde yaptıkları icraatlarla ilgili bilgiler verdi. Faaliyet Raporu’nun okunmasının ardından da seçime geçildi.
Seçim sonunda üyelerin oy birliği ile başkanlığa seçilen Mehmet Hüsrevoğlu seçimin ardından üyelere hitap etti. TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu konuşmasında şunları kaydetti: 
“Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi Şubat ayı itibarıyla genel merkez tarafından verilen yetkiyle “resen” kurularak faaliyete başlamıştır. Bu süre içerisinde yerimizin belirlenmesi ve toplantılarımızın yapılması gibi çeşitli icraatlara imza attık. Kitap Fuarı’nda yerimizi aldık ve TYB ismini temsil ettik. Bizim burada görevimiz geçmişte şehrimize hizmet etmiş yazarlarımızı bir araya getirmektir. Amacımız, Kayserinin değerli düşünür ve yazar dostlarının ürettiği fikirleri kamuoyu ile paylaşmak ve onları lise, üniversite öğrenceleriyle bir araya getirerek yazarlık ve edebi sohbetler yapmak olacaktır.
Bu arada, Türkiye Yazarlar Birliği üyelik şartı; ISBN almış eser sahibi olmak ve yahut beş yıl süreli bir gazete, dergide yazar olmak şartı bulunmaktadır. Bu şartlara haiz olan hemşerilerimize kapımız her zaman açıktır. 
Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Öncelikle şehrimiz tarihsel değeri olan Seyyid Burhanettin, İbrahim Tennuri, Kadı Burhanettin, Somuncu baba, Yaman dede,  Ahmet Remzi efendi gibi manevi şahsiyetlerin tanıtımı olacaktır. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğümüz ile iş birliği ile yazar okulu gibi yazı faaliyetlerinin yeniden açılmasına öncelik vereceğiz.” şeklinde konuştu.
TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu konuşmasına şunları da ekledi, “Bizleri bu makama layık gören şehrimizin saygın değerli yazarlarına teşekkür ederim ve şu anda divan başkanlığımızı yapan kuruluş aşamasında bizlere her zaman her türlü desteği veren sivil toplum ve Mazlum-Der Başkanı Ahmet Taş Bey’e teşekkür ederim.” dedi.
Seçim de dilek temenniler bölümünde Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Pof. Dr. Şahin Güven, Dr. Ali Akgün, Mehmet Ayman, Ahmet Sıvacı, Meral Bulut, Selma Çanakcıoğlu, İbrahim Şahin, İsmail Adil Şahin, Ali Aslım, Yusuf Kartal önümüzdeki dönemde yapılması gereken projelerle ilgili olarak fikirlerini beyan ettiler.
TYB Kadın Komisyonu Başkanlığı’na ise hikâyeci yazar Meral Bulut seçildi. Günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KAYSERİ ŞUBESİ GÖREV DAĞILIMI:
Yönetim Kurulu Asil Üyeler:
Mehmet Hüsrevoğlu (Başkan), Dr. Ali Akgün, Vedat Önal, Mehmet Ayman, Rafet Ural.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler:
Yusuf Kartal, İbrahim Şahin, Osman Utkan, Mustafa Çölkuşu.
Denetim Kurulu Asil Üyeler:
Ahmet Taş, Prof. Dr. Şahin Güven, Prof. Dr. Kasım Özgen.
Denetim Kurulu Yedek Üyeler:
Osman Gerçek, Ömer Uzunoğlu, Osman Özenç.
Üst Kurul Delegeleri:
Ahmet Taş, Ahmet Sıvacı, Rifat Yörük, Yusuf Kartal, İsmail Adil Şahin.   

Kaynak: Editör:
Etiketler: TYB, ŞUBESİ, 1., OLAĞAN, GENEL, KURULU’NU, GERÇEKLEŞTİRDİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı