YÜCEL: ORGANİZE ORGANİK TARIM EĞİTİM ALANLARI KURALIM google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
14 Nisan 2022 - Perşembe 15:31
 
YÜCEL: ORGANİZE ORGANİK TARIM EĞİTİM ALANLARI KURALIM
İYİ Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, kentte organik organize sanayi bölgeleri belirlenerek, Tarım Bakanlığı ve belediyeden onaylı tarım eğitim alanı kurulmasını önerdi.
SİYASET Haberi
YÜCEL: ORGANİZE ORGANİK TARIM EĞİTİM ALANLARI KURALIM

Üretim konusunda proje ortaya konulmadığını ifade eden Yücel, tarım konusunda da önerdiği tarım eğitimi ile organik tarım yapılabileceğini söyledi. Yücel, “Üretim dedik bir proje ortaya koymadık. Biz diyoruz ki 50 yaşındaki insana hobi bahçesi değil organik tarım yapabileceği alanı belirleyelim. Tarım Bakanlığı ve belediyeden onaylı bir eğitim alanı kuralım. 50 yaşındaki insana eğitim verelim. Bir ay sonrasında neyi nasıl üreteceğini öğrensin. Ve bu alanda üreteceği ürünleri nasıl sulayacağını görsünler. Tohumu ve gübresini de biz verelim. Buradaki ürettikleri bizim kontrolümüzde olsun. Organik üretim laboratuvarlarında test edelim. Paketleme programlarına alıp paketleyip pazarlama ağımızla da zincirler marketlerine satalım. Olmaz mı vallahi olur. Toprağımız var Niye bu heyecan yok bizde. Bu üretim getirir. Hobi bahçesi ver dikelim diyenleri üretime alır. En büyük etken üretim ve işçidir. Bunları çekmemiz lazım” diye konuştu.

KAPADOKYA’DAN TURİST ÇEKMEMİZ LAZIM
Kapadokya’dan gelen turistlerin Kayseri’yi gezmeden gittiğini ifade eden Yücel, kentte turizmin bittiğini söyledi. Yücel, “Defalarca söylüyorum turizmi bitirdik. Kayseri merkezinde turist görmüyorum. Kapadokya’ya yılda 3-4 milyon turist geliyor. Hızlı tren kurulmalı demiştim. Burada gelen yabancı turistlerin çoğu zengin. Geceliği otelde 10 bin Euro’ya kadar kalan turistler var. Bunların Kayseri’ye çekilmesi için kentin zenginliklerini kim anlatacak. Turist kitaba mı baksın? Eski belediye başkanına söylemiştim. Kayseri’den havalimanımıza gelen tursilerimizi şehir merkezinden gecirerek  Kapadokya’ya götürülsün demiştim. Kapadokya bölgesindeki 10 bin turisti Kayseri’ye çeksek belediyenin bir yıllık bütçesinden daha fazla para kazanırız” dedi. Yücel, kentte festivallerin yapılmasına da dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Kayseri’de bir gün Allah rızası için pastırma sucuk mantı festivali yapmıyoruz. Yamula patlıcanı da  başkan köy halkı ile yapıyoruz kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Adana’daki nar çiçeği festivaline 1,5 milyon turist geliyor. Ne otellerde yer var ne de alışveriş merkezlerinde. Kayseri’nin meydanında sanatçılar getirip sucuk, pastırma ve kedi bacağı gibi ürünlerimizi neden tanıtmıyoruz. Kayseri çevre illerin en büyüğü. Ne otoban ne hızlı tren alabildik. Bari bunu yapalım.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: YÜCEL:, ORGANİZE, ORGANİK, TARIM, EĞİTİM, ALANLARI, KURALIM,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı