YÜCEL UYARDI: ‘EYVAH’ DEMEDEN ÖNLEM ALINMALI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
14 Eylül 2021 - Salı 11:28
 
YÜCEL UYARDI: ‘EYVAH’ DEMEDEN ÖNLEM ALINMALI
Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, Anbar’a yapılacak sağlık ocağı alanına daha önceden taşkın alan olarak belirtildiğini ifade ederek, belediye yetkililerini uyardı. Yücel, “Eyvah demeden önlem alınmalı. Bugün ki alınan karar buraya sağlık ocağı yapılacak. Su basman kodlarını burada bizim yüksek vermemiz lazım” diye konuştu.
GÜNDEM Haberi
YÜCEL UYARDI: ‘EYVAH’ DEMEDEN ÖNLEM ALINMALI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 46 maddelik gündem karara bağlandı. Mecliste söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kazım Yücel, yaptığı konuşmada Anbar’a yapılacak sağlık ocağı alanın taşkın alan olarak ilan edildiğini dile getirdi. Geçmişlerden yaşanılan acı olaylardan örnek veren Yücel, “Erzincan ve Düzce’de deprem oldu eyvah dedik. Geçenlerde Sinop ve Kastamonu’da sel felaketi oldu. Sel felaketinde baktık bu ev buraya yapılır mı dedik? Bu planlama da bu ev olur mu dedik? Keşke olmasaydık dedik ama bu afette çok sayıda insanımızı kaybettik. Bu konular basitmiş gibi gelebilir ama bu T.Ç. işareti taşkına maruz kalan alan demek. Belki birçok meclis arkadaşımız bilmeyebilir. Bu planladığımız Anbar’daki yer kabul edeceğimiz sağlık ocağının bulunduğu yer kamulaşmış. Bu taşkına maruz planlaması yapılmamış” diye konuştu.
Yücel, şunları söyledi:
“Belki milat olacak belki de iyi ki bu konuyu açmış diyeceğiz. Devlet su işleri 100 yıllık planlar yapıyor. Belediyemizin daha önceki dönemine değiniyorum. Burda inşaatlar yapılırken T.Ç. ile görüş alınmış DSİ bazı görüşler vermiş. Bugünde neler yapılıyor denildiğinde KASKİ alt yapısını yapıyor.  Bugün ki alınan karar buraya sağlık ocağı yapılacak. Su basman kodlarını burada bizim yüksek vermemiz lazım. Bu bölgede teknik ifade ama yarın su baskını olduğunda eyvah dememiz için.  10 yıl önce su baskını oldu. Geçen yıl Ebiç ve Mahzemin’de sıkıntılar oldu. Bazı şeyleri yaparken tüp eyvah ağıtını yapmak yerine bugünden su basman kodlarını yükseltememiz lazım. Belki sağlık ocağı konuşuyorum diyeceksiniz ama o bölge yapılaşıyor ve burası taşkın alan bölgesi belirtilmiş ve işaretler var burada. En azından bölge ile 20 yıl 30 yıl sonra birşey olduğunda İYİ Partili Kazım Yücel ya da Başkan Memduh bey gündeme getirmişti dersiniz”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YÜCEL, UYARDI:, ‘EYVAH’, DEMEDEN, ÖNLEM, ALINMALI,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı