65 YAŞ ÜSTÜ 20 BİN KİŞİ AŞI OLMAYA GİTMEDİ google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
09 Nisan 2021 - Cuma 17:36
 
65 YAŞ ÜSTÜ 20 BİN KİŞİ AŞI OLMAYA GİTMEDİ
Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Hala Kayseri’mizde yaklaşık 20 bin civarında 65 yaş üstü, aşı tanımlandığı halde aşı olmayan insanımız mevcut. Biz bunlara detaylı çalışarak ulaşmaya gayret ediyoruz” dedi.
SAĞLIK Haberi
65 YAŞ ÜSTÜ 20 BİN KİŞİ AŞI OLMAYA GİTMEDİ

Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, “Hala Kayseri’mizde yaklaşık 20 bin civarında 65 yaş üstü, aşı tanımlandığı halde aşı olmayan insanımız mevcut. Biz bunlara detaylı çalışarak ulaşmaya gayret ediyoruz” dedi.

2 Nisandan bu yana Kayseri Şehir Hastanesinde yapılmaya başlanan BioN-Tech aşısında gelinen durumu yerinde görmek amacıyla; Vali yardımcımız Sayın Mehmet Sadık Tunç ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Şehir Hastanemize inceleme ziyareti gerçekleştirdiler. Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Funda Toprak ve hastane yöneticilerinin, eşlik ettiği Tunç ve Benli aşı noktalarını yerinde görerek, gayretli çalışmalarından ötürü sağlık çalışanlarına teşekkür ettiler.

Benli yaptığı açıklamada; ‘’Bugün Şehir Hastanemizde Türk bilim adamlarının geliştirmiş olduğu Alman menşeili BioN-Tech aşısının yapıldığı mekanları inceleme fırsatı bulduk. Sayın Vali Yardımcımız Mehmet Sadık TUNÇ beylerde aşılarını oldular. Burada aşı yapılması için 25 alan belirlendi. Bu alanlar içinde günlük ortalama 2000 civarında randevu oluşturulabilmektedir. Vatandaşlarımız BioN-Tech aşısını Alo 182 veya MHRS üzerinden randevu alarak yaptırabilirler.

Şehir hastanemiz saklama koşulları açısından daha uygun bir mekan. Onun için sadece BioN-Tech aşısı Şehir Hastanesi'nde şu an itibarı ile yapılmaktadır. Randevu doluluğuna göre bunu artırabileceğimizi ve günlük 2000 civarında olan sayıyı eğer randevularımız dolarsa daha da yukarı çıkarılabiliriz. Bunun için de vatandaşlarımızın randevu alarak Şehir Hastanesi'nde BioN-Tech aşılarını olmaları gerektiğini buradan belirtmek istiyorum.

Aşı pandemide bir çıkış yolu. Bu çıkış yolunu ne kadar hızlı bir şekilde alabilirsek o kadar çabuk pandemiden çıkışımız gerçekleşecek. Çünkü pandemi, yani salgın yönetimi, toplumun belli bir oranına kadar en azından bu antikor oluşması aşı ile veya hastalığı geçirerek ikisini birlikte bir oran üzerinde antikor oluşması, gerekmektedir ki biz pandemiden çıkışı oluşturalım. Söylediğimiz gibi tünelin ucundaki ışık gözüktü. Bu ışığı büyütmek, daha da canlandırmak aşıyla gerçekleşecektir. Diğer türlü, hastalığı geçirerek bunu oluşturmak hem can yakıcı, hem üzücü, hem de sonuçları itibarıyla olumsuz olmaktadır.

Pandemiden çıkışı hızlandırmak için mutlaka aşı olmamız gerekiyor.  Kayseri ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum. Şu ana kadar yapılan aşı sayısı Kayseri'de 314.107. Hedef nüfusumuz ise 294.758 Kayseri'de birinci aşısını tamamlamış kişi sayısı 181.254 İkinci dozunu da tamamlamış kişi sayısı ise 126.917 Dolayısıyla şu an Kayseri'de yaklaşık 61,49 oranında birinci dozu tamamlamış kişi var. Bunu hızlı bir şekilde yüzde 80'lere çıkartmamız gerekiyor. Onun için de elbirliğine, işbirliğine ihtiyacımız var. Lütfen büyüklerimizi, aşı hakkı olan kronik hastalığı olan kişilerimizi, e-nabız'dan kontrol ederek bir an evvel aşılanması için yönlendirelim.

Sağlık merkezlerimizde biz bekliyoruz. Özellikle 65 yaş üzerinde riskli grupta, yani hastaneye yatış olasılığı yüksek olan ve yoğun bakıma girme ihtimali yüksek olan grupta yaptığımız çalışmada yaklaşık yüzde 80'e yakın bir aşılama gerçekleşti. Ancak hala Kayserimizde yaklaşık 20.000 civarında 65 yaş üstü, aşı tanımlandığı halde aşı olmayan insanımız mevcut. Biz bunlara detaylı çalışarak ulaşmaya gayret ediyoruz. Ancak gerek telefon numaralarından, gerek il dışı yaşamalarından veyahut da yurtdışında kalmalarından kaynaklı ulaşamadığımız azımsanmayacak derecede insan var.

Yakınlarımızı, büyüklerimizi aşı olmaları için lütfen sağlık merkezlerimize yönlendirelim ki onlar bu riskli durumdan bir an evvel kurtulsunlar. Bu vesile ile ben burada çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, aşılanmayla güzel günlerin geleceğini belirtiyor hepinize saygılar sunuyorum’’ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 65, YAŞ, ÜSTÜ, 20, BİN, KİŞİ, AŞI, OLMAYA, GİTMEDİ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı