İŞTE YENİ KAZANCILAR ÇARŞISI google.com, pub-8443671597935438, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Haber
19 Ağustos 2021 - Perşembe 14:48
 
İŞTE YENİ KAZANCILAR ÇARŞISI
Kayseri’de finansın kalbinin attığı yer, şehrimizin misafir odası olan Kazancılar Çarşısı için hazırlanan yenileme projesinin tanıtımı Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. İhale süreci tamamlanan projeye Sarraflar ve Kuyumcular Derneği ile çarşı esnafı da destek verdi. KTO Başkanı Ömer Gülsoy, “Şehrimizin merkezinde olan güzide çarşımızın güzelleşmesi, cazibe merkezi haline gelebilmesi ve misafirlerimize konforlu bir ortamda hizmet sunabilmesi değişim şart” dedi.
GÜNDEM Haberi
İŞTE YENİ KAZANCILAR ÇARŞISI

Kayseri’nin simgeleri arasında yer alan ve Tarihi Kapalı Çarşısı’nın yanında yer alan ve büyük kısmını kuyumculuk esnafının oluşturduğu Kazancılar Çarşısı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak. 
Melikgazi Belediyesi tarafından hazırlanan yenileme projesinin tanıtımı Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı. İstişare toplantısına KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve Kazancılar Çarşı esnafı katıldı. 

KTO BAŞKANI GÜLSOY : AMAÇ ÇARŞIMIZIN GÜZELLEŞMESİ VE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMESİ

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy,  Kazancılar Çarşısı’nın önemine vurgu yaparak; “Tarihi Kapalı Çarşı’nın hemen yanında yer alan Çarşımız, kuyumcuların, sarrafların, döviz bürolarının, bankaların ve manifaturacıların bulunduğu finans merkezimiz. Ticaret burada büyümüş ve gelişmiş. Kazancılar çarşımız, kısaca finansın kalbinin attığı yer, şehrimizin de misafir odasıdır. Bu sebeple Kazancılar Çarşısı şehrimiz için önemli bir değer. Belediyemiz tarafından hayata geçirilecek olan bu yeni projeyle  çevresi ile bütünleşen, yepyeni ve modern bir görünüme kavuşacak. Şehrimize yeni bir soluk getirecek. İnşallah kısa zamanda hayata geçmesini beklediğimiz projeyle birlikte hem esnafımızın yüzü gülecek, hem de şehrimize ziyarete gelen herkese hoş bir izlenim bırakacak. Nitelikli bir alanda hizmet verilecek. Ticaretimize de büyük etki edecek diye düşünüyorum. Yapılacak olan bu proje aynı zamanda Kayseri Kültür Yolu Projesi’ne de uyumlu hale getirilecek. Kazancılar Çarşısının dükkanları küçük ama ekonomi açıdan büyük işlemler yapılıyor. Kayseri’de Kuyumcularımızın ağırlıkta olduğu çarşımızda ziyaretçi sayısının artırılması için değişim şart. Buradaki amaç çarşımızın güzelleşmesi ve cazibe merkezi haline gelmesidir. “ dedi.

Kazancılar Çarşısı’nın 1935 yılında yapıldığına vurgu yapan Başkan Gülsoy, “ 1995 yılında dönemin Melikgazi Belediye olan Kıymetli Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin vizyonuyla beraber bir güzellik oluştu. Daha önceden üzerinden kablolar geçerdi. Kısaca rezil durumdaydı. Özhaseki Bakanımız, Kazancılar Çarşısına büyük bir emek vererek bugünkü haline getirmişti. Allah Razı olsun. Gıyabında kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çarşımız için iki senedir çalışıyor, sunum ve projeler için bir araya geliyoruz. İyi bir noktaya geldik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çatlak bir ses çıkmadan yardımlaşarak çarşımızın en güzel şekle gelmesi gerekiyor. Büyük bir emek verecek olan Başkan Palancıoğlu başta olmak üzere tüm ekibine şimdiden teşekkür ediyorum. Gelen müşterilerimize konforlu şekilde hizmet etmek, şehrimizin güzelliği yansıtmak ve iyi intiba bırakmak için çalışacağız. ” diye konuştu. 

PALANCIOĞLU : KAZANCILAR ÇARŞISI YENİ VE MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’da Kazancılar Çarşı’na yapılacak olan çalışmaların projelerini  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy başta olmak üzere Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ve yönetimi ile paylaşarak fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. 

PALANCIOĞLU : EKİM AYINDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ 

Kazancılar Çarşı’sının Kayseri için çok önemli bir değer olduğunu belirterek  çarşıyı güzelleştireceklerini vurgulayan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Şehir merkezimiz bizim misafir odamız. En önemli en nezih yer merkez olması gerekli. Şehir merkezine yeterince önem vermemiz lazım. Kazancılar Çarşımızda misafirhanenin baş köşesi. Çok yoğun ziyaretler bu çarşıda oluyor. Çarşıdaki sarraf ve esnaf arkadaşların rahat etmesi ve buradan alışveriş yapan vatandaşlarımızın da Kayseri’ye yakışır bir ortamda alışveriş yapması önemli. Kazancılar Çarşı'mızı yeni ve modern bir görünüme kavuşturmak için yenileme projesi hazırladık. Esnafımızla işbirliği içinde daha modern  bir çalışma yapacağız. İlkbaharda ihalemizi yapmıştık. Ancak tek firma girmesi ve pandemi süreci nedeniyle ihaleyi iptal ettik. Yeni yapılan ihaleyle Ekim ayı gibi inşaat çalışmalarına başlayıp çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Esnafımızı mağdur etmemek için akşamları çalışmaları sürdüreceğiz. Kazancılar Çarşısı, yıllardır süregelen ticari yapısı ile şehrin can damarı konumunda. Buranın bölgesindeki tarihi dokuya yakışır bir şekilde yeniden planlanmasını yaparak, bölgesi ile bütünleşmesini sağlayacağız. Temiz, nezih güzel bir ortam hazırlayacağız.” dedi.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak ise, “Başkanımız ve ekibi Kazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşıyı daha güzel hale getirmek için var gücüyle çalışıyor. Sağ olsun Kayserimize yakışır bir projeyi el birliği ile yapacağız. Emek ve destekleri için kendilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İŞTE, YENİ, KAZANCILAR, ÇARŞISI, ,
Yorumlar
G-JQ5G2Q8WC3
Haber Yazılımı